- Autor: sona1959
- Doba přípravy (min.): 5
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby čerstvé průměr | 500 |
Energetická hodnota celkem: 550 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 4 kJ
Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0.2, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Přesušené houby, které když vezmete mezi palec a ukazováček prasknou, dejte do stolního mixeru a pomalu rozmixujete. Postupně přidávejte rychlost, až se houby změní v prášek Otvírejte, až se v nádobě usadí. Uchovávejte nejlépe v lahvičkách s broušeným uzávěrem. Používáme jako dochucovadlo nejen do houbových jídel. Výborný je třeba do bramboračky a na zvýraznění chutě místo bujonu. Není to recept v pravém slova smyslu, ale má široké uplatnění. Nedám na něj dopustit. Počet porcí nemohu určit, protože se používá po špetkách.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.