TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Houbový prášek

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Doba přípravy (min.): 5
  • Uživatelský recept
  • Porce: 127.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Houby čerstvé průměr500

Energetická hodnota celkem: 550 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 0, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 4 kJ

Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0.2, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Přesušené houby, které když vezmete mezi palec a ukazováček prasknou, dejte do stolního mixeru a pomalu rozmixujete. Postupně přidávejte rychlost, až se houby změní v prášek Otvírejte, až se v nádobě usadí. Uchovávejte nejlépe v lahvičkách s broušeným uzávěrem. Používáme jako dochucovadlo nejen do houbových jídel. Výborný je třeba do bramboračky a na zvýraznění chutě místo bujonu. Není to recept v pravém slova smyslu, ale má široké uplatnění. Nedám na něj dopustit. Počet porcí nemohu určit, protože se používá po špetkách.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 09. 2014 19:26
Mám stejou zkušenost, syn houby nejí, ale když jsem s práškem upekla kuře, nejlepší podle něj byla ta upečená kůžička s houbami
05. 09. 2014 07:12
Také ho používám. Syn nechce jíst houby a takhle nepozná když tam trochu přidám :-)))

Naši partneři